اب سرمایه زندگی
اب عامل اصلی زنده بودن
درباره وبلاگ


خوش امدید امیدوارم لحضات خوبی را سپری کنید
آرشيو وبلاگ
نويسندگان
شنبه 16 اسفند 1393برچسب:, :: 14:7 :: نويسنده : فاطمه

معنای صرفه جویی

در واقع ماباید از ابتدا بدانیم صرفه جویی به چه معناست

صرفه جویی در اب به معنی این نیست که اگه شما برای مثال روزی ۴ لیوان اب میخوردید الان دیگه بخواهید روزی ۲ لیوان آب بخورید  یا مثلا هفته ای ۲ روز به حمام میرفتید دیگه الان بخواهید ماهی یکبار به حمام بروید مانمیگیم شما این کارها را نکنید در واقع ما میگیم که شما همه ی این  کارها رو بکنید ولی درست وبجادر روز های اینده برای شما توضیح بیشتری درباره ی این موضوع میدهم

 را حل هایی برای صرفه جویی

تحقیقات نشان می دهد که وجود کم ابی درتمام دنیا یک معضل است درکشور هایی مانند چین وهند این نگرانی بسیار پرنگ تر است زیرا رویکرد فرهنگی این کشور هابه سمت مصرف گرایی است 

چند راه حل برا ی صرفه جویی اب=

۱=درواقع وجود شیراب هایی که چکه میکنند یکی از عامل هدر رفتن اب است اینگونه شیر اب ها ممکن است روزانه۲۰گالن اب هدر بدهند بس بهتر است هرچند وقت یکبار انها رادقیق وارسی کنیم و واشرانها راعوض کنیم.

۲=اب هایی که حداقل یکبار موردمصرف قرار میگیرند ولی هنوز برای مصارف دیگر قابل استفاده هستند اب های خاکستریمینامند ماننداب هایی که از سینگ/ حمام/ ظرفشویی خارج میشوند میتوان باسیستم خاصی انها راذخیره کرد ومثلا به جای اینکه اب اکواریوم ماهی را داخل سینگ خالی کنیم ان رادر باغچه بریزیم

حصول از بسته بودن شیر اب

درچنین مواقعی اگر قصد ترک منزل راداشته باشیم باید شیر اب هارا کنترل کرد واز بسته بودن ان اطمینان داشت تاهم از بروز خطرات ناشی از باز بودن شیر اب وهم هدر رفتن اب جلوگیری شود محدود نبودن منابع اب وشدت گرفتن روند شهر نشینی مصرف بی رویه وبدون صرفه جویی در محدوده ی شهر سفرهی اب زیر زمینی را الوده و باعث خرابی کیفیت ابی و ایجاد فاضلاب های میکروبی خواهد شد

 

چگونه در مصرف آب صرفه جویی کنيم؟

توجه کنید! با شما هستم، شمایی که آب را به هدر میدهید! میدانید که تنها با چند حرکت مچ دست خود میتوانید ۲۵ تا ۶۰ درصد آب و ۵۰ درصد از انرژیی که برای حمام و شستشوی خود و خانواده مصرف میکنید، را ذخیره کنید؟

چگونه؟ کافی است که یک دوش پر فشار در حمام نصب کنید، این سر دوشها خروج آب را تا ۱۱ لیتر در دقیقه کاهش میدهند. این دوشها نسبت به فایده فراوانشان، قیمت چندان گرانی ندارند و شما میتوانید یکی از آنها را با قسمت سر دوش فعلی حمام خود عوض کنید. به دهها لیتر آبی که هدر میرود، انرژیی که برای گرم کردن آن صرف میشود و پولی که باید بابت هردو اینها بپردازید، فکر کنید.

این دوشها، با وجود خروجی کمتر آب، با وارد کردن هوا در آب، از فشار بالایی برخوردارند و فشار آنها در بعضی مدلها قابل تنظیم است.

۱) اگر از مقدار و سرعت جریان آب دوش حمام خود بی خبرید، کافی است یک سطل که از گنجایش آن باخبر هستید را زیر شیر حمام گذاشته و ببینید پر شدن آن چقدر زمان میبرد. اگر پر شدن سطل ۵ لیتری، کمتر از ۲۰ ثانیه طول بکشد، یک راست عازم خرید سر دوشی جدید شوید.

۲) شیرهای آب را نیز به روز کنید. درحالی که مشغول خرید لوازم لوله کشی هستید، سرشیرهایی که خاصیتی مشابه دوش مذکور دارند تهیه کنید و به سر شیرهای خانه ببندید.

۳) برای انجام دادن آن دسته از امور آشپزخانه که نیازمند باز گذاشتن شیر آب هستند، آب را به صورت قطره ای باز بگذارید و شیر را تا آخرین حد آن باز نکنید. جریان آب را به باریکی یک نی نوشیدنی نگه دارید و در هر دقیقه ۵ لیتر آب صرفه جویی کنید.

۴)شیر آب را ببندید. هنگام مسواک زدن دندانها، آب را دو دقیقه تمام باز نگذارید، مسواک زدن دو دقیقه طول میکشد، نه؟ و ۱۱ لیتر آب را به هدر میدهد.

۵) برای هر ...کوچکی، سیفون نکشید! هربار فراموش کردن کشیدن سیفون ۲۰لیتر آب ذخیره میکند.

۶) از تنظیمات صحیح استفاده کنید. ماشین لباسشویی و ظرفشویی را متناسب با مقدار بار آن تنظیم کنید.

۷) سرعت دوش گرفتن خود را افزایش دهید. تا حد امکان از وان استفاده نکنید.

۸) جلوی چکه کردن شیرهای آب را بگیرید. شیری که چکه میکند در سال ۱۱,۸۹۳لیتر آب به هدر میدهد. اگر از خواندن این عدد بیهوش نشده اید، سریع برای تعمیر شیر-یعنی یک تعویض واشر ۵۰ تومانی) اقدام کنید.

۹) ماشین ظرفشویی و لباسشویی را فقط در زمانی که کاملا پر هستند، روشن کنید.

۱۰) سیفون را چک کنید. کمی رنگ خوراکی داخل محفظه سیفون بریزید، اگر رنگ به داخل کاسه توالت هم وارد شد، بدانید که محفظه نشتی دارد و تا روزی ۸۸۰لیتر آب به هدر میدهد.

۱۱) هنگام صابون زدن به صورت و سپس تراشیدن ریش، شیر آب را باز نگذارید. برای شستن کف از روی تیغ در حین تراشیدن ریش، میتوانید مانند پدر و پدربزرگ خود از یک کاسه آب جوش استفاده کنید.

۱۲) باغچه را صبح زود و قبل از اینکه خورشید آب را بخار کند، آبیاری کنید.

۱۳) بیش از حد به باغچه آب ندهید. آیا واقعا آب پاشی روزانه لازم است؟ یک زمین چمن معمولی با گل و گیاه عادی، هفته ای یک مرتبه و به مدت یک ساعت به آبیاری نیاز دارد، مگر اینکه هوا بسیار گرم و گیاهان از نوع خاصی باشند که به آبیاری روزانه نیاز داشته باشند.

۱۴) اتوموبیل خود را با کارواش ببرید. کارواشهای حرفه ای با وسایل مخصوص حدود۴۴۰ لیتر آب کمتر از زمانی که خودتان خودرو را میشویید، آب مصرف میکنند. گاهی تنبلی میتواند در حفظ محیط زیست بسیار موثر باشد.

 

بخش های اداری و سازمان ها چگونه باید در مصرف صحیح آب کوشا باشند

۱از نصب سیستم های آب تزئینی ( مثل فواره ها ) اجتناب شود . مگر این که آب در همان سیستم بازیافت شود .

۲برای آبیاری فضای سبز شهری و ادارات از آب شرب لوله کشی شده استفاده نکنیم .

۳در مراکز آموزشی و مدارس به اطفال و دانش آموزان محدودیت منابع آب و روش های صرفه جوئی آن را آموزش دهیم .

۴در ایام تعطیلات طولانی ضروری است شیر فلکه بعد از کنتور آب را ببندیم تا از وقوع هرگونه حادثه پیشگیری شود .

۵در محل کار ، کارکنان را به صرفه جوئی در مصرف آب تشویق کنیم . همچنین پیشنهاد کنیم گرایش به حفاظت از آب در فعالیت های عملی و دوره های آموزشی آن ها گنجانده شود .

۶از شستن اتومبیل و محوطه اداری با آب شرب جدا" خودداری کنیم .

۷از شیرآلات هوشمند ( لیزری ) یا پدالی جهت صرفه جوئی استفاده کنیم .

8) با کنترل سالیانه سامانه های لوله کشی ، شیرها و بستن شیر فلکه ها در تعطیلات و بازدید از محفظه کنتور از نشت احتمالی آب جلوگیری کنیم .

 

 

 

چهار شنبه 6 اسفند 1393برچسب:, :: 20:23 :: نويسنده : فاطمه


● 
عامل‌ موثر بر كاهش‌ تقاضای‌ آب‌ شهری‌


در مدیریت‌ تقاضا، روش‌های‌ مناسب‌ برای‌ كاهش‌ تقاضا و مصرف‌ آب‌ شامل‌: كاهش‌ آب‌ به‌ حساب‌ نیامده‌، كاهش‌ فشار آب‌ در شبكه‌، تغییر و اصلاح‌ نوع‌ سیستم‌ توزیع‌ آب‌ در شهر، اصلاح‌ سیستم‌ لوله‌كشی‌ آب‌ منازل‌، استفاده‌ از قطعات‌ و وسایل‌ كاهنده‌ مصرف‌ آب‌، نرخ‌گذاری‌ آب‌ و آموزش‌ صرفه‌جویی‌ در مصارف‌ آب‌ شهری‌ است‌ كه‌ می‌باید از طریق‌ ابزارهای‌ قانونی‌، فنی‌ و نیز برنامه‌های‌ آگاه‌سازی‌، اطلاع‌رسانی‌ و آموزش‌ همگانی‌ بطور فعال‌ و مستمر پیگیری‌ و اجرا شود. 
كمبود پتانسیل‌های‌ مدیریت‌ تقاضا، كمبود اطلاعات‌ كافی‌ در مورد عوامل‌ افزایش‌ تقاضا و الگوی‌ بهینه‌ مصرف‌ آب‌، پایین‌ بودن‌ قیمت‌ آب‌، تصور مردم‌ از آب‌ به‌ عنوان‌ یك‌ كالای‌ اجتماعی‌ و ارزانقیمت‌، پایین‌ بودن‌ قابلیت‌ پذیرش‌ جامعه‌ برای‌ اجرای‌ مدیریت‌ تقاضا، عدم‌ همكاری‌ و هماهنگی‌ لازم‌ بین‌ نهادها و سازمان‌های‌ ذی‌ربط‌، مقاومت‌ سازمان‌های‌ متولی‌ آب‌، تغییر در سیستم‌های‌ سنتی‌ خود از جمله‌ موانع‌ برنامه‌ریزی‌ و اجرای‌ فعالیت‌های‌ مدیریت‌ تقاضا می‌باشند. بسیاری‌ از موانع‌ ذكر شده‌ به‌ آسانی‌ و به‌ واسطه‌ برنامه‌های‌ آموزشی‌، ارتقای‌ آگاهی‌ عمومی‌ و ابزارهای‌ قانونی‌ قابل‌ رفع‌ می‌باشند.
در ایران‌ وضعیت‌ موجود سیستم‌ نرخ‌گذاری‌ آب‌ در درجه‌ اول‌ تحت‌ تاثیر ملاحظات‌ سیاسی‌ اجتماعی‌ می‌باشد و رویكردهای‌ مالی‌ و اقتصادی‌ از درجه‌ اهمیت‌ كمتری‌ برخوردار است‌. در همه‌ استان‌های‌ كشور به‌ جز استان‌ چهارمحال‌ و بختیاری‌، میانگین‌ فروش‌ آب‌ كمتر از قیمت‌ تمام‌ شده‌ آن‌ می‌باشد.
در طی‌ سال‌های‌ ۱۳۶۵ ـ ۱۳۵۵، با افزایش‌ ۲۵ درصدی‌ درآمد خانوارها و افزایش‌ ۴۵درصدی‌ شاخا بهای‌ كالاها و خدمات‌ ، میانگین‌ قیمت‌ یك‌ متر مكعب‌ آب‌ تنها ۱۴درصد افزایش‌ یافته‌ است‌.
اطلاع‌رسانی‌ شفاف‌ و افزایش‌ آگاهی‌ مردم‌ در خصوص‌ مسائل‌ مربوط‌ به‌ آب‌ از جمله‌ هزینه‌های‌ اجرایی‌ طرح‌های‌ تامین‌ آب‌، می‌تواند باعث‌ تغییر نگرش‌ در مورد استفاده‌ از آب‌ و صرفه‌جویی‌ هرچه‌ بیشتر آب‌ گردد. اگر مصرف‌كنندگان‌ آب‌ و تصمیم‌گیرندگان‌، اطلاع‌ كافی‌ از هزینه‌های‌ اجتماعی‌ اقتصادی‌ طرح‌های‌ تامین‌ آب‌ داشته‌ باشند (غیراز عواقب‌ و هزینه‌های‌ اجمالی‌ زیست‌ محیطی)، علاقه‌مندی‌ و رویكرد آنان‌ به‌ صرفه‌جویی‌ بیشتر خواهد شد.
موضوع‌ بسیار مهم‌ در مدیریت‌ آب‌ شهرهایی‌ كه‌ انتقال‌ بین‌ حوزه‌یی‌ یا از مسافت‌های‌ طولانی‌ به‌ آنها انجام‌ می‌شود این‌ است‌ كه‌ قبل‌ از طراحی‌، اجرا و بهره‌برداری‌ از این‌ پروژه‌ها، مطالعات‌ جامع‌ آب‌ شهری‌ انجام‌ شود. چراكه‌ با انتقال‌ آب‌ و افزایش‌ مصرف‌ آب‌ این‌ شهرها، مساله‌ كمبود آب‌ فقط‌ در كوتاه‌ مدت‌ حل‌ خواهد شد.
از این‌ رو، انجام‌ مطالعات‌ نحوه‌ مناسب‌ توزیع‌ آب‌ در شهر و دیگر روش‌های‌ مدیریت‌ تقاضا همزمان‌ با عرضه‌ آب‌ بیشتر، گامی‌ است‌ ضروری‌ برای‌ پایداری‌ سیستم‌ آب‌ شهری‌ دراز مدت‌.

● كشاورزی‌

 

از مجموع‌ ۹۵ میلیارد متر مكعب‌ آب‌ استحصالی‌ سالانه‌ در ایران‌، بیش‌ از ۸۷میلیارد مترمكعب‌ آن‌ در بخش‌ كشاورزی‌ و برای‌ آبیاری‌ ۵/۷ میلیون‌ هكتار سطح‌ زیر كشت‌ آبی‌ شامل‌ ۳/۶ میلیون‌ هكتار زمین‌ زراعی‌ و ۲/۱میلیون‌ هكتار باغ‌ مصرف‌ می‌شود.
در حال‌ حاضر راندمان‌ آبیاری‌ كه‌ عمدتاً به‌ صورت‌ غرقابی‌ می‌باشد، بین‌ ۳۰الی‌ ۴۰درصد تخمین‌ زده‌ می‌شود و میزان‌ مصرف‌ آب‌ برای‌ آبیاری‌ محصولات‌ مهم‌ كشاورزی‌ نیز در مقایسه‌ با مصرف‌ متوسط‌ جهانی‌ بسیار بالا است‌.
متاسفانه‌ در بخش‌ كشاورزی‌ تاكنون‌ اقدامات‌ به‌ عمل‌ آمده‌ در جهت‌ افزایش‌ راندمان‌ آبیاری‌، به‌ نظر می‌رسد بی‌فایده‌ بوده‌ است‌ و با اینكه‌ بارها كارشناسان‌ امر درخصوص‌ پایین‌ بودن‌ راندمان‌ آبیاری‌ اراضی‌ كشاورزی‌ تذكر داده‌اند ولیكن‌ اتفاق‌ خاصی‌ روی‌ نداده‌ است‌. لذا به‌ نظر می‌رسد متولیان‌ امر در وهله‌ نخست‌ می‌باید نسبت‌ به‌ تعیین‌ الگوهای‌ كشت‌ بهینه‌ متناسب‌ در نقاط‌ مختلف‌ جغرافیایی‌ كشور از میزان‌ بارندگی‌ و نیاز آبی‌ گیاهان‌ اقدام‌ كنند.

l1li_gfg.jpg

8m76_seaside-long-exposure-photo.jpg

 

 

 

 

دو شنبه 4 اسفند 1393برچسب:, :: 19:12 :: نويسنده : فاطمه

معانی آب

آاب در ایات شریفه ی قرآن مجید موجب بیدایش تمامی موجودات عالم است در فرهنگ جوامع مختلف نیز به نوعی از قداست بر خوردار است وذاتا نیز دارای ویز گی هایی است که به لحاظ فیزیکی و شیمیاییبرجسم وروان انسان ها اثرمثبت میگذاردبه حدی که ارزش منحصر به فرد رادر ازهان تداعی میکند

 

آب‌ یكی‌ از بزرگترین‌ چالش‌های‌ قرن‌ حاضر است‌ كه‌ می‌تواند در آینده‌ بسیار نزدیك‌ سرمنشا بسیاری‌ از تحولات‌ مثبت‌ و جهان‌ قرار گیرد. در گذشته‌ مشكلات‌ و مسائل‌ آن‌ در مقیاس‌ محلی‌ مطرح‌ بود، اما اكنون‌ این‌ مشكلات‌ در مقیاس‌های‌ ملی‌ و حتی‌ جهانی‌ بروز می‌كند. مقدار آب‌ تجدید شونده‌یی‌ كه‌ كره‌ زمین‌ هم‌اكنون‌ دریافت‌ می‌كند، معادل‌ همان‌ میزان‌ ثابتی‌ است‌ كه‌ هزاران‌ سال‌ پیش‌، دریافت‌ می‌داشته‌ است‌. معهذا مقدار سرانه‌ مصرف‌ آب‌ بشدت‌ در حال‌ افزایش‌ است‌. در مدت‌ ۴۰سال‌ گذشته‌، مصارف‌ آب‌ در سطح‌ دنیا سه‌ برابر شده‌ است‌. در سال‌ ۱۹۵۰ تنها۸۳ شهر با جمعیت‌ بیش‌ از یك‌ میلیون‌ نفر در سطح‌ دنیا وجود داشت‌، در حالی‌ كه‌ این‌ تعداد در سال‌ ۱۹۹۵ به‌ ۲۸۰ شهر رسیده‌ است‌. افزایش‌ جمعیت‌ آثار منفی‌ بسیاری‌ را به‌ ارمغان‌ آورده‌ است‌ كه‌ در راس‌ آن‌ تخریب‌ و آلودگی‌ منابع‌ آب‌ و محیط‌ زیست‌ است‌. در حال‌ حاضر منابع‌ آب‌ شیرین‌ از یك‌ منبع‌ تجدید شونده‌ به‌ منبع‌ نیمه‌ تجدید شونده‌ میرا در حال‌ تبدیل‌ است‌.
سالانه‌ دو میلیارد نفر در جهان‌ به‌ نوعی‌ تحت‌ تاثیر بیماری‌های‌ ناشی‌ از آب‌ هستند و ۴ میلیون‌ نفر كودك‌، جان‌ خود را بدین‌ طریق‌ از دست‌ می‌دهند. هم‌اكنون‌ به‌ دلیل‌ كمبود آب‌، ۷۰ منطقه‌ در سطح‌ جهان‌ به‌ عنوان‌ كانون‌های‌ بحران‌ از دیدگاه‌ آب‌ شناخته‌ شده‌اند.
در حال‌ حاضر بین‌ توان‌ تامین‌ آب‌ و شدت‌ تقاضا در جهان‌ خلایی‌ وجود دارد كه‌ بحران‌ آفرین‌ است‌. هنگامی‌ كه‌ این‌ عدم‌ تعادل‌ با مجموعه‌ راهكارهای‌ مدیریتی‌ قابل‌ مهار نباشد زبان‌ مفاهمه‌ آب‌ در بعد منطقه‌یی‌، ملی‌ و جهانی‌ تبدیل‌ به‌ زبان‌ مخاصمه‌ خواهد شد.
منابع‌ آبی‌ در كشور ما در مرحله‌ بحرانی‌ قرار دارد و مشكل‌ كمبود آب‌ و كیفیت‌ آن‌ مسائل‌ عدیده‌یی‌ را برای‌ مسئولان‌ ذی‌ربط‌ و كارشناسان‌ امر به‌ وجود آورده‌ است‌. با توجه‌ به‌ رشد جمعیت‌ در ایران‌، سرانه‌ سالانه‌ منابع‌ آب‌ تجدید شونده‌ كه‌ در سال‌۱۳۳۵، ۷ متر مكعب‌ بوده‌ است‌، در سال‌ ۱۳۷۵ به‌ ۲۰۰۰ متر مكعب‌ كاهش‌ یافته‌ و پیش‌بینی‌ می‌شود كه‌ تا سال‌ ۱۴۰۰به‌ حدود ۸۰۰ متر مكعب‌ كاهش‌ یابد كه‌ این‌ میزان‌ پایین‌تر از مرز كم‌آبی‌ (۱۰۰۰ مترمكعب) است‌. هزینه‌های‌ بالای‌ تامین‌، انتقال‌ وتوزیع‌ آب‌، افزایش‌ بی‌رویه‌ مصرف‌ و منابع‌ محدود آب‌ قابل‌ دسترس‌، در آینده‌ بسیار نزدیك‌، كشور را با بحران‌های‌ جدی‌ مواجه‌ می‌سازد. با توجه‌ به‌ تقسیم‌بندی‌ سازمان‌ ملل‌ متحد، كشور ایران‌ در سال‌ ۱۴۰۰، نه‌ تنها شرایط‌ تنش‌ و فشار ناشی‌ از كمبود آب‌ را تجربه‌ خواهد كرد، بلكه‌ وارد شرایط‌ كمیابی‌ شدید آب‌ می‌گردد، از هم‌اكنون‌ در سال‌های‌ خشك‌، شاهد كمبود و بحران‌ آب‌ هستیم‌ كه‌ می‌تواند نه‌ تنها خسارات‌ اقتصادی‌ بلكه‌ تنش‌های‌ اجتماعی‌ سیاسی‌ و مخاطرات‌ بهداشتی‌ برای‌ كشور به‌ بار آورد.
مطالعه‌ و اجرای‌ روش‌های‌ مدیریت‌ تقاضای‌ آب‌ (كاهش‌ تقاضا و مصرف‌، كاهش‌ تلفات‌ آب‌، استفاده‌ مجدد از آب‌ و فاضلاب‌، شیوه‌های‌ جدید توزیع‌ آب‌ در شهر و...) نه‌ تنها فشار بر منابع‌ آب‌ را كاهش‌ داده‌، بلكه‌ كم‌هزینه‌تر از پروژه‌های‌ جدید آب‌ مثل‌ انتقال‌ بین‌ حوزه‌یی‌ از راه‌های‌ دور، احداث‌ سدهای‌ جدید و... بوده‌ و هزینه‌ مدیریت‌ فاضلاب‌ را نیز كاهش‌ می‌دهد.
توزیع‌ غیریكنواخت‌ آب‌ در طول‌ مكان‌ و زمان‌، وجود بیشترین‌ تقاضای‌ آب‌ در زمان‌ وقوع‌ كمترین‌ بارندگی‌، عدم‌ توازن‌ بین‌ عرضه‌ و تقاضای‌ آب‌، افزایش‌ تقاضای‌ آب‌، محدودیت‌ منابع‌ آبی‌ و در بعضی‌ مكان‌ها كاهش‌ آن‌ با تنزل‌ كیفیت‌ آب‌ سفره‌های‌ زیرزمینی‌ به‌ دلیل‌ برداشت‌ بیش‌ از حد مجاز، پیشروی‌ آب‌های‌ شور، دفع‌ غیرصحیح‌ فاضلاب‌های‌ خانگی‌ و پساب‌های‌ صنعتی‌، هزینه‌های‌ تامین‌ آب‌ جدید همراه‌ با رقابت‌ شدید بین‌ گروه‌های‌ مصرف‌كننده‌ آب‌ به‌ دلیل‌ كم‌ بودن‌ منابع‌ آبی‌، اتلاف‌ زیاد آب‌ در بخش‌ كشاورزی‌ و بالا بودن‌ آب‌ به‌ حساب‌ نیامده‌ در بخش‌ شهری‌ و مكانیزم‌ قیمت‌گذاری‌ ناكارآمد از جمله‌ دیگر مشكلات‌ آبی‌ كشور است‌ كه‌ مدیریت‌ منابع‌ آب‌ كشور را پیچیده‌ و با مشكلات‌ زیادی‌ مواجه‌ كرده‌ است‌.
بیش‌ از دو دهه‌ است‌ كه‌ جهان‌ پی‌ برده‌ است‌ كه‌ در مدیریت‌ منابع‌ آب‌ می‌باید بیشتر به‌ مدیریت‌ تقاضا توجه‌ كرده‌ تا مدیریت‌، عرضه‌ بدین‌ منظور كارشناسان‌، مدیریت‌ تلفیقی‌ آب‌ را مطرح‌ كرده‌اند.
مدیریت‌ تلفیقی‌ آب‌، دو سیاست‌ كلی‌ و یك‌ هدف‌ اصلی‌ دارد. سیاست‌های‌ مدیریت‌ تلفیقی‌ عبارتند از:
۱. آب‌ باید به‌ عنوان‌ یك‌ كالای‌ اقتصادی‌، اجتماعی‌ و زیست‌ محیطی‌ مطرح‌ و با آن‌ برخورد شود.
۲. سیاست‌ها و گزینه‌هایی‌ كه‌ مدیریت‌ آب‌ را هدایت‌ می‌كند باید در چارچوبی‌ یكپارچه‌ تحلیل‌ و برنامه‌ریزی‌ شود. 
هدف‌ اصلی‌ مدیریت‌ تلفیقی‌ آب‌ این‌ است‌ كه‌ به‌ واسطه‌ این‌ مدیریت‌، توسعه‌ پایدار، كارآمد و عادلانه‌ منابع‌ آب‌ حاصل‌ شود. مبانی‌ مدیریت‌ تلفیقی‌ برپایه‌ تركیب‌پذیری‌ مدیریت‌ تامین‌ بامدیریت‌ تقاضا استوار بوده‌ كه‌ جنبه‌های‌ اجتماعی‌، اقتصادی‌ و زیست‌محیطی‌ را در نظر می‌گیرد.
مصرف‌ و تلفات‌ آب‌ شهری‌
بر طبق‌ برنامه‌ سوم‌ توسعه‌، الگوی‌ مصرف‌ آب‌ هر خانوار ۵/۲۲ متر مكعب‌ در ماه‌ تعیین‌ شده‌ كه‌ در نتیجه‌ هر نفربطور متوسط‌ در شبانه‌روز می‌تواند ۱۵۰ لیتر آب‌ مصرف‌ كند. متاسفانه‌ با توجه‌ به‌ رشد بی‌رویه‌ شهرنشینی‌ در كشور، آمار چند ساله‌ اخیر نیز از مصرف‌ سرانه‌ ۲۵۰ تا ۳۰۰لیتر در شبانه‌روز (بطور متوسط‌) می‌دهد

دوستان گل صرفه جویی فراموش نشود..

یا علی

vp0j_water-and-forest.jpg

ede9_ytbdtyb.jpg

szzw_ydtbby.jpg

 

جمعه 1 اسفند 1393برچسب:ابب, :: 15:17 :: نويسنده : فاطمه

نمایندگان مجلس طرح جدیدی را مشتمل بر 9 ماده برای جلوگیری از ادامه وضعیت مصرف آب در کشور ارائه کردند که علاوه بر افزایش قیمت در برخی بخش‌ها، ممنوعیت های جدیدی را برای استفاده آب در ساخت و سازها، آبیاری فضای سبز، استخرها و غیره به همراه خواهد داشت.


طرح بهینه سازی مصرف آب شرب از سوی نمایندگان مجلس ارائه شد که در قالب آن پیشنهادهایی درباره نحوه دریافت آب بهاء مطرح شده است.

در خلاصه طرح نمایندگان آمده است: در حال حاضر تعداد زیادی از شهرهای بزرگ و کوچک کشور با بحران کمبود آب شرب مواجه اند که دلایل آن کاهش نزولات جوی و برداشت بیش از حد از منابع آب سطحی و زیرزمینی است.

لازم به توضیح است که سرانه آب تجدیدشونده در ایران از سال 1335 به سال 1392، بیش از 500 درصد کاهش یافته و همچنین مصرف سرانه مشترکین در ایران در مقایسه با سایر کشورهای جهان بسیار بالا است.

متوسط بارندگی سالانه در کل کشور حدود 31 درصد متوسط بارندگی آسیا و 28 درصد متوسط بارندگی جهان است. به این مسئله، توزیع ناهمگن بارش در سطح کشور را نیز باید افزود.

سرانه آب تجدید شونده به ازاء هر نفر در ایران در سال 1335، 6860 مترمکعب بوده که طی یک روند کاهشی در حال حاضر به حدود 1300 متر مکعب رسیده، یعنی بیش از 500 درصد کاهش فقط در مدت 58 سال.

در بخش چالش های کلان صنعت آب و فاضلاب شهری و روستایی آمده است:

افزایش تقاضای آب به دلیل رشد جمعیت

توزیع ناموزون جمعیت، پدیده شهرنشینی و رشد حاشیه نشینی در اطراف شهرهای بزرگ

نازل بودن تعرفه آب در مقایسه با سایر خدمات شهری (در حال حاضر فقط 30 درصد قیمت تمام شده از مشترکین اخذ می گردد)

مباحث تامین آب شرب

کاهش آبدهی منابع تامین آب شرب در اثر تداوم خشکسالی برای چهاردهمین سال متوالی

برداشت بیش از حد منابع آب تجدیدپذیر کشور (بیش از 80 درصد)

کمبود آب شرب به میزان 38 مترمکعب در ثانیه در 517 شهر کشور با توجه به کاهش تولید و افزایش مصرف آب (در اوج مصرف)

اقدامات زیر می بایست در شرایط تنش تامین آب شرب و بهداشت صورت پذیرد:

1- آبیاری فضای سبز از ساعت 10 الی 16 ممنوع است، مگر آنکه آبیاری توسط سیستم های قطره ای صورت گیرد.

2- پُر و خالی کردن استخرهای عمومی و خانگی از شبکه توزیع آب ممنوع است.

3- در اماکن عمومی استفاده از فواره ها و آب نماها در صورتی مجاز است که مجهز به سیستم گردش آب باشد.

4- استفاده آب از شبکه توزیع جهت کلیه ساخت و سازها ممنوع است.

5- وزارت نیرو موظف است در ازای مصارف بیش از 20 متر مکعب در ماه برای کاربری خانگی و بیش از ظرفیت قراردادی در کاربری های غیرخانگی علاوه بر نرخ مصوب، موارد ذیل را محاسبه و دریافت نماید.

- در صورتی که مصرف آب مشترکین معادل یا کمتر از الگوی مصرف باشد (20 مترمکعب در ماه به ازای هر خانوار)، برابر تعرفه های مصوب.

- صورتحساب مشترکین خانگی دارای مصرف الگو تا 1.5 برابر الگوی مصرف برای مازاد مصرف نسبت به الگو، به ازای هر لیتر 50 ریال.

- صورتحساب مشترکین خانگی دارای مصرف معادل 1.5 برابر الگوی مصرف به بالا، برای مازاد مصرف نسبت به 1.5 برابر الگو، به ازای هر لیتر 100 ریال اضافه بر تعرفه های بند.

- صورتحساب مشترکین غیرخانگی دارای مصرف بیش از حجم ظرفیت قراردادی علاوه بر آب بها برای مازاد مصرف نسبت به ظرفیت قراردادی به ازای هر لیتر 100 ریال.

6- انشعابات کلیه مشترکین با مصارف مازاد بر 20 مترمکعب در ماه و ظرفیت قراردادی، در صورت عدم رعایت سقف مصرف اعلام شده پس از دو دوره دریافت مبالغ مازاد، با اعلام اخطار کتبی و عدم توجه به آن، به صورت موقت قطع و با اخذ تعهدنامه کتبی مبنی بر رعایت سقف مصرف اعلام شده، مجددا وصل خواهد شد. در این حالت هزینه قطع و وصل مجدد برعهده مشترک است.

7- 100 درصد درآمد حاصل از اجرای این لایحه صرف بهینه سازی مصرف آب شرب، اصلاح و بازسازی شبکه های توزیع آب شهری و روستایی، احداث مخازن ذخیره آب مورد نیاز، اجرای طرح مدیریت فشار در شبکه ها و ارتقا کیفیت خدمات خواهد شد. ضمنا این مبالغ معاف از مالیات بر ارزش افزوده و عوارض است.

8- استفاده از آب شبکه توزیع جهت مصرف دامداری ها و مرغداری های صنعتی ممنوع است و وزارت جهاد کشاورزی موظف است نسبت به تامین آب مورد نیاز آنها ظرف 2 سال برنامه ریزی و اقدامات لازم را به عمل آورد.

9- استفاده از آب شبکه توزیع برای استخرهای عمومی ممنوع است.
 صرفه جویی فراموش نشود
 
 
نتیجه تصویری برای مصرف اب
پيوندها
  • ردیاب ارزان ماشین
  • جلو پنجره جک جی 5

  • تبادل لینک هوشمند

    برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان ای سرمایه زندگی و آدرس water2015.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.








نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 4
بازدید دیروز : 1
بازدید هفته : 5
بازدید ماه : 8
بازدید کل : 5723
تعداد مطالب : 17
تعداد نظرات : 3
تعداد آنلاین : 1

اب13

<-PostContent->
موضوعات مرتبط: <-CategoryName->

برچسب‌ها: <-TagName->


ادامه مطلب
تاريخ : <-PostDate-> | <-PostTime-> | نویسنده : <-PostAuthor-> |
.: Weblog Themes By BlackSkin :.